دانلود گزارش تخصصی معلم

گزارش تخصصی معلمان

دانلود گزارش تخصصی معلم

گزارش تخصصی معلمان

گزارش تخصصی معلمان

  • ۰
  • ۰

دانلودگزارش تخصصی دبیر زبان انگلیسی :

علاقمند کردن دانش اموزان به یادگیری زبان انگلیسی

فرمت فایل ورد و قابل ویرایش

تعداد صفحات 11 صفحه

قسمتی از فایل

چکیده
یادگیری زبانی غیر از زبان مادری و آن هم یادگیری زبان انگلیسی که به عنوان زبان بین المللی است می تواند زمینه ی پیشرفت در مسایل گوناگون را میسر ساخته و راه رسیدن به اهداف را هموارتر سازد. اینجانب دبیر زبان انگلیسی مدرسه .................... بعد از مشاهده عدم علاقه دانش آموزان به یادگیری درس زبان انگلیسی ، به دنبال راه حل هایی جهت حل این موضوع پرداختم .

بعد از جمع آوری اطلاعات ، بالابردن اعتماد به نفس دانش اموزان را مد نظر قرار دادم و با بالا بردن آن توانستم دانش آموزان را به یادگیری درس زبان انگلیسی علاقمند کنم .

دانش آموز - زبان انگلیسی - اعتماد به نفس

مقدمه:

با نگاهی گذرا به تاریخ زندگی انسان در خواهیم یافت که انسان ها با توانایی ها و قابلیت های مختلفی خلق شده اند و این استعدادها می تواند بروز کند زمانی که زمینه ی رشد آن فراهم شده باشد.

حال جای سؤال است که آیا این زمینه ی رشد در کشور ما که یکی از کشورهای مدعی پیشرفت در قرن اخیر است فراهم شده است یا خیر؟ و اگر فراهم شده است به چه اندازه؟

در پاسخ به سؤالات فوق می توان گفت که زمینه ی یادگیری زبان انگلیسی در ایران فراهم شده است ولی هنوز کافی نیست. چرا که با گنجاندن چند ساعت درس و یک کتاب ان هم در مقاطع متوسطه و بالاتر نمی توان دانش آموزان و حتی اولیاء آنها را با اهمیت یادگیری این زبان آشنا ساخت و چه بسا باعث فراهم آمدن مشکلات زیادی برای آنها نیز شده است، چرا که اکثر دانش آموزان آن را فقط به عنوان یک درس مثل سایر دروس در نظر گرفته و فقط به کسب نمره ی قبولی یعنی نمره 10 اکتفا می کنند. که این امر نیز در حال حاضر در مدارس به راحتی اتفاق می افتد و با چندین مرتبه امتحان در سال و در صورت عدم کسب نمره 10 استفاده از ماده 18 دانش آموز قبول و به پایه و مقطع بالاتر صعود می کند و مشکلات جدید و بیشتر برای خود، اولیا و معلمین مقاطع بالاتر فراهم می آورد.

حال این سؤال پیش می آید که آیا با توجه به مؤثر بودن این درس در زندگی آیا همین شیوه و به همین اندازه کافی است یا خیر؟ که جواب را به کارشناسان و دست اندرکاران واگذار می کنیم.
تعریف و طرح مسئله:

مهمترین مسئله ای که اینجانب تاکنون با آن برخورد داشته ام این است که چه تمهیدات و کارهایی می توان انجام داد تا دانش آموزان را بتوان به یادگیری درس زبان انگلیسی حداقل در حد خواندن و نوشتن علاقه مند کرد.
چگونه است که دانش آموزان مقاطع بالاتر و حتی کارکنان و خیلی از اقشار جامعه که چند ساعتی در هفته درس زبان انگلیسی خوانده اند ولی هم اکنون حتی از خواندن و یا نوشتن یک عبارت خیلی ساده و پیش پا افتاده عاجز می باشند. این در حالی است که از همان درس نمره ی قبولی گرفته و به مقاطع بالاتر راه پیدا کرده اند.

اهداف گزارش تخصصی :

هدف اصلی :

راه های تشویق دانش آموزان به یادگیری زبان انگلیسی
اهداف فرعی :

- 1 بررسی علل عدم علاقه دانش اموزان به درس زبان انگلیسی - 2 پیدا کردن و بکار بردن راه حل هایی جهت علاقمند کردن دانش آموزان به درس زبان انگلیسی

مقایسه با شاخص :

در مقایسه با شاخص ، دانش اموزان باید به اهمیت زبان انگلیسی در اینده پی برده و به یادگیری ان علاقمند شوند .
جمع آوری اطلاعات و توصیف وضعیت موجود :

علاوه بر سابقه تحصیلی و شیوه تدریس معلمانم در دوران تحصیل برای حل این مسئله از نظرات همکاران، دوستان و بخصوص دانش آموزان و حداکثر افرادی که با آنها سر و کار دارم استفاده کرده، و نظرات آنها را جویا شدم، هر یک از آنها ایده و نظر خاص خود را ارائه می داد.
بسیاری از دانش آموزان دلیل خود را عدم کاربرد این زبان در زندگی خود عنوان می کنند و از آن فــقط به عنوان یک درس مثــل سایر دروس نام می برند و فــقط برای کسب نمره درس می خوانند ولی تعداد معدودی، حداکثر 5 تا 10 درصد ان را مفید دانسته و از آن به عنوان ابزاری برای بهتر کار کردن با کامـپیوتر و تکنولوژی یاد می کنند و این هم نیز می تواند ناشی از توانایی عده ای از دانش آموزان در امر خرید وسایل مرفه و پیشرفته در زندگی ایشان عنوان کرد.
بسیاری از همکاران و اولیا نیز همان نظر دانش آموزان را تأیید می کنند و علاوه بر آن به نبود امکانات سمعی و بصری مناسب حتی برای خواندن و نوشتن نام می برند. عده ای نیز علت عدم یادگیری را این گونه بیان می کنند که یادگیری زبانی غیر از زبان مادری بدون امکانات و وسایل مفید و سودمند مفید نیست و نخواهد بود.

انتخاب راه حل موقتی

برای حل این مشکل راه های مختلف به نظر می رسد که یکی از مهمترین این راهها ایجاد انگیزه و تقویت نفس در دانش آموزان می باشد، البته اجرای این راه به تنهایی نمی تواند تأثیر زیادی داشته باشد بلکه اگر از طرف بقیه همکاران و والدین نیز تقویت شود مؤثرتر خواهد بود. چرا که انگیزش یکی از عوامل اصلی رفتار است و در تمام رفتارها از جمله یادگیری، عملکرد، ادراک، دقتع یادآوری، فراموشی، تفکر، خلاقیت و هیجان اثر دارد. (روان شناسی اجتماعی در تعلیم و تربیت ص (34
پژوهشهای انجام شده نیز نشان داده اند که افراد دارای »انگیزه ی پیشرفت زیاد« در انجام دادن کارها و از جمله یادگیری، بر افرادی که از این انگیزه بی بهره اند پیش می گیرند. (روان شناسی اجتماعی در تعلیم و تربیت ص (34

بنابراین در جلسات اولیه کلاس در مورد اهمیت و خصوصیات این درس مهم صحبت می کنم و تا حدودی دانش آموزان را برای یادگیری این درس آماده کرده و آنها را به داشتن اراده ی قوی و عزت نفس بالا تشویق می کنم چرا که اعتقاد خواستن، توانستن است. به یکباره سعی در گفتن مطالب طولانی و گرامری ندارم و سعی می کنم موجبات دلگرمی دانش آموزان را با گفتن عبارات روزمره و مورد علاقه ی آنها فراهم آورم، ابتدا آنها را به خوب گوش کردن، سپس خواندن و در نهایت نوشتن هدایت می کنم.

اجرای عمل انتخاب شده

عزت نفس در خلاقیت مؤثر است. بچه های با عزت نفس پایین تر کمتر از بچه هایی که دارای عزت نفس مناسب اند، برای انجام کارهای خلاقانه ریسک می کنند. (مجله پیوند شماره 297 ص (59

اینجانب با علم به اینکه عزت نفس و ایجاد انگیزه بر موفقیت های مدرسه ای مؤثر است سعی کردم در حد توان آن را در کلاس به اجرا بگذارم بنابراین از همان بدو شروع سال تحصیلی تا پایان سال هیچگاه از لفظ »نمی توانی« استفاده نمی کنم بلکه برعکس همیشه به دانش آموزان می گویم »می توانی« و آنها را به این باور می رسانم که اگر خودشان بخواهند می توانند کاری را حتی مشکل انجام داده و مطلبی را هر چند سخت یاد بگیرند. بنابراین ما باید از هر فردی در حد توان خودش بخواهیم چرا که نباید انتظار داشت که بچه ها کامل باشند چون کسی کامل نیست و لذا والدین و معلمین نباید چنین انتظاری از فرزندان داشته باشند. (مجله پیوند شماره 297 ص (61

در اجرای این مهم لازم می دانم که یکی از خاطرات خود را در کلاس شرح دهم:
در سال تحصیلی 75-76 در یکی از کلاس های سوم راهنمایی متوجه شدم که دانش آموزی نسبت به یادگیری درس زبان بی علاقه است به حدی که هیچگاه کتاب زبان را همراه خود نداشت و یا تکلیفی را انجام نمی داد بعد از یکی دو هفته متوجه شدم که حروف زبان را در کلاس دوم یاد نگرفته و می توان گفت که نسبت به زبان انگلیسی بیگانه است.

دانش آموز مورد نظر را صدا زده و درباره ی زبان و اهمیت آن صحبت کردم و هیچگاه در پی سرزنش او در کلاس و در جمع دانش آموزان بر نیامدم (چرا که سفارش شده است که همیشه در خفا نصیحت کنید). به دانش آموز بها داده و گفتم اگر بخواهی از همین حالا می توانی و او را تشویق به یادگیری کردم، با دادن تکالیف کم او را وادار به انجام آن کردم، جلسه بعدی ضمن بررسی تکالیف پایین دفترش نوشتم جناب آقای .... همانطور که قبلاً گفتم شما می توانید البته به شرطی که بخواهید.

جلسات بعدی به همین منوال گذشت تا اینکه در جلسات بعدی با جملات نظیر »آفرین خیلی بهتر شده است« (بیشتر از حد انتظار ظاهر شده اید) »توانایی و استعداد شما بیشتر از این نیز می تواند باشد«، برای او انگیزه ایجاد نمودم و او نیز به تواناییش پی برد تا اینکه این ایجاد انگیزه در بقیه دروس او نیز تأثیر گذاشت و او بنده حقیر را به عنوان یکی از بهترین دبیرانش پذیرفته بود، تا اینکه در امتحانات نهایی نیز به او عزت نفس داده و گفتم تو می توانی قبول بشوی اگر بخواهی، در نهایت با معدلی که خودش انتظارش را نداشت در خرداد ماه قبول شد و هنوز در هر کجا مرا می بیند با انجام حرکات و رفتارش تشکر می کند.
فهرست مطالب

چکیده 3

نکات کلیدی : 3

مقدمه: 4

تعریف و طرح مسئله: 5

اهداف گزارش تخصصی : 5

هدف اصلی : 5

اهداف فرعی : 5

مقایسه با شاخص : 5

جمع آوری اطلاعات و توصیف وضعیت موجود : 6

انتخاب راه حل موقتی 6

اجرای عمل انتخاب شده 7

نقاط ضعف پژوهش : 8

نقاط قوت بعد از اتجرای طرح : 8

نتیجه: 9

پیشنهادات : 9

منابع 10

جهت دانلود کلیک کنید

  • ۹۶/۱۱/۲۵
  • گزارش تخصصی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی